Zázvor je vedle svých léčivých účinků také skvělým přírodním dochucovadlem a pokrmu dodá pikantní šmrnc. Neobejde se bez něj například curry, které lze ale různě obměňovat. Zkuste například nakombinovat zeleninu s cizrnou, díky které je výsledné jídlo nutričně vyvážené.
Budeme potřebovat (na 4 porce):
Postup:
Nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a rajčatové pyré rozmixujeme do hladké směsi.
Na velké pánvi na oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme rajčatovou směs. Necháme povařit asi 2 minuty a přidáme čočku a kokosové mléko. Vaříme, dokud není čočka měkká, přidáme zbytek zeleniny a opět povaříme do měkka.
Cizrnu smícháme s citronovou šťávou a přimícháme ke zbytku směsi. Podle potřeby taky můžeme ještě dochutit.
Curry podáváme s rýží nebo s indickým chlebem.