Zázvorové lassi

recepty

Zázvorové lassi

23. 2. 2015  

Lassi je lahodný jogurtový nápoj původem z Bangladéše. Skvěle osvěží a zároveň ohřeje. Je proto ideálním drinkem pro pochmurné zimní období. V Asii se podává k ostrým jídlům pro zjemnění ostré chuti pokrmu.

Ingredience

1 vrchovatou polévkovou lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru
200 ml přírodního jogurtu
200 ml studené vody
1 čajovou lžičku kmínu
5 kostek ledu
špetku himalájské soli

Kmín necháme minutu orestovat na pánvi (pokud možno nepoužíváme olej), poté jej rozdrtíme v najemno v hmoždíři. Zázvor v misce promícháme s kmínem a necháme deset minut odstát. Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru.

Příznivci sladkých chutí si mohou lassi dochutit medem, kandovaným ovocem nebo melasou.